منوی دسته بندی

7+1 نکته که یک فریلنسر موفق حتماً باید بداند!

فریلنسر

7+1 نکته که یک فریلنسر موفق حتماً باید بداند!

پیداکردن شغلی که درآمد خوبی داشته باشد همیشه دغدغه‌ی انسان‌ها بوده و هست! پول، این چرک کف دست، هر چقدر هم بی‌ارزش و رفتنی باشد، برای زندگی ما لازم است. در گذشته اگر می‌خواستید مشغول به کار شوید، باید بین کار آزاد و کار دولتی یکی را انتخاب می‌کردید. قصد نداریم به دعوای بین طرفداران کار دولتی و شغل آزاد بپردازیم؛ اما می‌خواهیم نوع جدیدی از اشتغال به نام فریلنسری یا آزادکاری را معرفی کنیم!

فریلنسری یا آزادکاری به نوعی کار پروژه‌ای است که در آن، شما تعهد دائمی به شرکت یا فردی ندارید؛ بلکه یک پروژه را برای آن‌ها انجام داده و تحویل می‌دهید. شما می‌توانید کارفرماهای متنوع داشته باشید و یا با چند کارفرما در پروژه‌های متوالی و گوناگون کار کنید.

به دلیل مزایایی که کار فریلنسری دارد، افراد زیادی وارد این حوزه شده‌اند. بسیاری از آن‌ها توانایی‌های مناسب و خوبی دارند؛ اما برخی از مهارت‌های لازم برخوردار نیستند. این فریلنسرها بعد از مدتی کار کردن، فریلنسری را رها می‌کنند و یا دیگر کارفرمایی به آن‌ها سفارش نمی‌دهد… .

اگر شما هم قصد دارید وارد کار فریلنسری شوید، باید برای این که یک فریلنسر موفق باشید تلاش کنید! تنها در این صورت است که می‌توانید درآمد مناسب و کافی داشته باشید و از شغل فریلنسری لذت ببرید. اگر بخواهید بدون پیش‌زمینه وارد این کار شوید، سال‌ها زمان لازم است تا به تجربه‌ی لازم برسید؛ اما ما راه میان‌بری برایتان داریم! در این مطلب، تجربیات یک فریلنسر با 6 سال سابقه را برایتان مطرح می‌کنیم تا مسیر موفقیت شما در جاده فریلنسری آسفالت و دو بانده باشد!

شفاف بودن با کارفرما

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک فریلنسر باید داشته باشد، شفافیت با کارفرماست. شما به‌عنوان فریلنسر باید بتوانید به‌صورت دقیق به کارفرما بگویید در ازای پرداخت مقدار مشخصی هزینه به شما، چه خدمتی و در چه زمانی دریافت می‌کند؟  به کارفرما قول کارهایی که نمی‌توانید در زمان مدنظر او اجرا کنید را ندهید! این مهم‌ترین اصل برای تبدیل‌کردن کارفرماها به مشتریان همیشگی و دائمی است. فکر نکنید که اگر به کارفرما بگویید ظرف 2 هفته یک فیل در فنجان به او تحویل خواهید داد، پروژه را ثبت کرده و برده‌اید! مهم این است واقعاً بتوانید این کارها را انجام بدهید تا مشتریان راضی و همیشگی داشته باشید.

صادق‌بودن درباره‌ی اشتباه یا تأخیر

بپذیریم انسان هستیم! شما به‌عنوان یک فریلنسر متعهد می‌شوید پروژه‌ای را در زمان خاص به دست کارفرما برسانید؛ اما به هر حال انسان هستید و ممکن است مسائلی مثل بیماری‌های سخت، فقدان‌ها و یا خرابی ابزارتان مثل لپ‌تاپ و یا گوشی، شما را متوقف کند.

در چنین شرایطی، برخی از افراد ترجیح می‌دهند هیچ پیامی به کارفرما ندهند و صبر کنند تا با تکمیل‌شدن پروژه بعد از زمان توافق شده، کار را تحویل دهند. این کار کاملاً اشتباه است! شما باید پاسخ کارفرمای خود را بدهید و محترمانه توضیح دهید که چرا نتوانسته‌اید کار را در زمان مقرر بفرستید. اکثر کارفرماها این موضوع را درک می‌کنند و شما نیز در آرامش بیشتری به ادامه‌ی کار می‌پردازید.

گاهی اوقات ممکن است کارفرما محدودیت زمانی داشته باشد، اگر در اثنای کار مشکلی پیش آمده که نمی‌توانید ددلاین را رعایت کنید، مسئله را به اطلاع کارفرما برسانید و عذرخواهی کنید. این کار بسیار بهتر است تا این که بابت دیر شدن پروژه، به کارفرما ضرر برسانید.

داشتن یک برنامه زمانی دقیق

با این که تأخیر پیش می‌آید و انسان ممکن الاشتباه است، اما این حرف مجوزی برای این که مدام تأخیر کنید نیست! هیچ کس فریلنسری که به موقع کارهایش را تحویل نمی‌دهد و شلخته است را دوباره انتخاب نمی‌کند (مگر قحطی فریلنسر آمده باشد یا کارفرما مبتلا به مازوخیسم باشد) پس تلاش کنید از همان ابتدای کار، برنامه زمانی درستی برای انجام پروژه طراحی کنید. همه چیز را به دقیقه نود موکول نکنید. اگر درخواست‌های زیادی برای انجام پروژه داشتید، ذوق‌زده نشوید و همه را یک جا قبول نکنید! تقویمتان را در نظر بگیرید و بر اساس آن، به رد یا قبول پروژه‌های مناسبتان بپردازید.

قرارداد بستن برای پروژه‌ها

شما به‌عنوان آزادکار یا فریلنسر، به‌صورت پروژه‌ای کار می‌کنید. برای هر یک از پروژه‌هایتان قرارداد ببندید و به توافقات شفاهی به‌خصوص در بستر پیام‌رسان‌هایی مثل تلگرام و… اکتفا نکنید. قرارداد بستن باعث می‌شود که جزئیات پروژه شفاف باشد و به‌دقت انجام شود.

گاهی ممکن است درک شما از کاری که باید انجام بدهید با منظور کارفرما متفاوت باشد. نوشتن مشخصات پروژه و بستن قرارداد، به واضح کردن این مسائل کمک می‌کند. علاوه بر این‌ها، نوشتن یک قرارداد خوب باعث می‌شود بعدها به خاطر اختلاف نظرها و یا سوءاستفاده‌ها، مشکلی در پرداخت هزینه به شما به وجود نیاید.
قرارداد بستن برای پروژه ها

استمرار و استمرار و استمرار!

بدون استمرار هیچ کاری ممکن نیست! هیچ کاری یک شبه انجام نمی‌شود و هیچ باری یک شبه به مقصد دور و درازش نمی‌رسد (البته شاید قدیم‌ها با چهارپا نمی‌رسید، الان شاید با هواپیما برسد، به هر حال اصل مطلب را بچسبید!) یک فریلنسر خوب هم یک شبه درآمدش چهارتا خانواده را نان نمی‌دهد، بلکه باید استمرار داشته باشد.

استمرار یعنی تقریباً هر روز کار کنیم و هر روز پیشرفت کنیم. ممکن است در ابتدای کار، هیچ کس درخواست شما را برای انجام پروژه‌اش قبول نکند و مرتب رد شوید، اما این نباید یک پالس برای ناامیدی تلقی شود. نمونه کارها و رزومه‌تان را بهبود بدهید، خیلی شفاف از کارفرماهایی که شما را رد کرده‌اند، دلیلشان را بپرسید! هرگز کارتان را رها نکنید و بدانید حتی خداوند هم عبادتی که در آن استمرار داشته باشیم را دوست دارد؛ مثل همین نمازی که باید مستمر بخوانیم! (اصلاً شاید یکی از رموز تکرار کردن نماز در روز همین دعوت ما به استمرار باشد، بعید است؟)

به روز نگه داشتن دانش

ما امروز در دنیایی هستیم که اطلاعات به وفور یافت می‌شود. دانش همواره در حال گسترش است و مهارت‌ها کامل‌تر می‌شوند. برای این که یک فریلنسر خوب باشید، باید همیشه زمینه‌های مربوط به دانش و مهارت خود را دنبال کنید و به روز باشید. این کار در مهارت‌هایی مثل سئو و طراحی سایت اهمیت بسیار بالایی دارد. چرا که گاهی اوقات در مهارت‌هایی شبیه به سئو، چسبیدن به استراتژی‌های قبلی نه تنها مفید نیست؛ بلکه باعث ضرر می‌شود. مرتب به روز باشید تا کیفیت کارتان بالاتر برود و درآمد بیشتری هم کسب کنید.

داشتن مهارت‌های مذاکره

مهارت‌های مذاکره فقط به درد نشستن پشت میز 5+1 نمی‌خورد! این مهارت برای این که بتوانید با کارفرما صحبت کنید و قیمت مدنظر خود را به کرسی بنشانید، زمان مناسب را دریافت کنید و حتی خود را معرفی نمایید بسیار مفید است. تلاش کنید که نقاط ابهام کارفرما را بشناسید و رفع کنید. یاد بگیرید چطور باید صحبت کنید تا کارفرما به شما اعتماد کند و حرفه ای به نظر بیایید.

آرشیو کردن پروژه‌ها

یک فریلنسر خوب قدر پروژه‌هایی که انجام داده را می‌داند! هر پروژه‌ای که انجام می‌دهید، می‌تواند کلید دریافت پروژه بعدی باشد! شاید فکر کنید منظور ما این است که همان کارفرما دوباره به شما سفارش بدهد! بله این ممکن است، اما پروژه‌های شما نمونه کارهای شما هستند. شما می‌توانید با داشتن یک آرشیو مناسب، به هر کارفرما یک نمونه کار اختصاصی ارائه بدهید! مثلاً اگر کسی می‌خواهد سفارش طراحی لوگوی آموزشی به شما بدهد، داشتن نمونه کار طراحی لوگوی آموزشی شانس شما برای دریافت پروژه را بسیار بالاتر می‌برد. بدیهی است که کمتر کسی به نمونه کار لوگوی آجیل و خشکبار برای سپردن کار آموزشی اهمیت می‌دهد!

مخلص کلام!

تبدیل شدن به یک فریلنسر خوب که درآمد خیلی زیادی دارد، کار آسان و یک شبه ای نیست! باید ریزه کاری‌های تعامل با کارفرما را بلد بود، نا امید نشد و استمرار داشت، برنامه ریزی دقیق کرد و مهارت‌های مذاکره را یاد گرفت. بسیاری از این مهارت‌ها در گذر زمان و با تجربه به دست می‌آیند. با این حال اگر می‌خواهید مسیر رشد را سریع‌تر طی کنید و به جای پلکان ترقی سوار آسانسور شوید، از ابتدا به فکر تقویت کردن این مهارت‌ها در خود و یادگیری این نکات باشید. اگر شما هم تجربیاتی در کار فریلنسری دارید، آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا کمک بیشتری برای جوانان جویای نام این عرصه فراهم کنید.

مدیر وب‌سایت

‫2 نظر

  • خیلی متشکرممم از توضیحات‌توون، واقعا عالیییه✨✨✨✨✨✨ممنون که برامون توضیح میدین، سایت‌تونم خیلیی عالی هست

    1402-11-17 در 18:45
  • دیدگاهتان را بنویسید